Rauginta imbierų gira skanaus :)

RAUGINTA IMBIERŲ GIRA
Ši natūraliai rauginta imbierinė gira stiprina organizmą, atbaido virusus, papildo žarnyno mikroflorą gerosiomis bakterijomis, ją mielai geria ir vaikai.Gira itin greitai užrūgsta. Šiltoje vietoje laikykite 1- 2 dienas, kai pastebėsite, kad stiklainyje burbuliuoja- ragaukite. Jei skonis tinkamas, išpilstykite į uždaromus butelius ir pastatykite į šaldytuvą.Girai reikės:
– 3 litrų drungno vandens;
– 250- 300 gr medaus;
– Šviežios imbiero šaknies. Pagal skonį- kuo daugiau įdėsite, tuo intesyvesnis ir ryškesnis giros skonis bus. Tačiau, nepamirškite kad būtent imbieras šiame recepte yra pagrindinis ingridienas, tai gi, rekomenduojame nepagailėti ir sunaudoti didesnį nei nykščio dydžio gabalėlį;
– 1 citrinos su žievele;
– Mėgstamų prieskonių: kvapiųjų pipirų, kalendros miltelių ar sėklyčių, kmynų, kardamonų, gvazdikėlių ir pan. Galima prieskonių ir nenaudoti. Čia jau kiekvienam pagal skonį, bet ir be prieskonių gira gaunasi labai skani.Medų išmaišykite drungname vandenyje, į jį sudėkite stambia trintuve sutarkuotą imbiero šaknį, smulkiai supjaustytą citriną su visa žievele, įvairius prieskonius, uždenkite stiklainį medžiagine skepetaite, servetėle ar marle ir palikite šiltoje vietoje 1 – 2 dienas.Vartokite 20 – 30 min prieš valgį.