LAPSANG SOUCHONG (NERŪKYTA) – Juodoji arbata iš Fujian provincijos Kinijoje

LAPSANG SOUCHONG (NERŪKYTA) – Juodoji arbata iš Fujian provincijos Kinijoje. Ši arbata yra džiovinama virš laužų, kuriems deginti naudojama pušies arba kedro mediena. Prieš džiovinimą bambukinėse pintinėse virš pušies malkų laužo, arbatos lapai yra suvyniojami ir fermentuojami. Sakoma, kad arbata buvo sukurta „netyčia“. Valdant Qing dinastijai, valstiečiai nesugebėjo išdžiovinti arbatos iki imperatoriškosios armijos dalinio atkeliavimo. Kareiviams palikus kaimą, valstietis užkūrė laužą po arbatos lapais norėdamas pagreitinti jos išdžiūvimą ir taip suteikė šiai arbatai dūmo skonį.TARAGUI – Populiariausia yerba matė arbata Argentinoje, gaminama nuo 1924-ųjų. Žodis Taragui, kilęs iš Gvaranių kalbos, reiškiantis Corrientes provinciją, šiaurės rytų Argentinoje kur ir gaminamas ši arbata. Taragui, tai nevalyta yerba, pasižyminti intensyviu skoniu ir aromatu. Taragui Argenoje – klasika – Alimentos Argentinos, una elección natural. Populiarumą ši arbata pelnė tuo, kad greitina medžiagų apykaitą, joje beveik nėra kalorijų. Matėje yra į kofeiną panašios medžiagos mateino, bet jo poveikis kitoks negu kofeino. Mateinas mažina kraujospūdį, gerina miegą, stimuliuoja centrinę nervų sistemą, suteikia energijos. Prie mateino nepriprantama. Matė arbatoje yra vitaminų C, B1 ir B2, reikalingų mineralų: fosforo, geležies, kalcio ir daugiau nei 20 amino rūgščių, teigiamai veikiančių žmogaus organizmą.ANJI (AN JI BAI CHA)Ypatingai švelni pavasarinė baltoji arbata. Skinamas pumpuras ir 1-2 ilgi siauri lapeliai. Saldus citrusinių vaisių ir vaismedžių žiedų kvapas. Šioje arbatoje amino rūgščių dukart daugiau nei kitose, todėl ypač gerai mažina stresą.Balandžio 02 skinta arbata: pumpuras ir 1-2 lapeliai. Arbatmedis nefrito spalvos lapeliais atrastas 1982 m, nors apie jį legendos sklandė tūkstantį metų. Neplačiai paplitęs, retas. Skynimo laikotarpis – 30 dienų pavasarį, vėliau lapeliai tampa žali.TIEGUANYIN – Vienas garsiausių ulongų pasaulyje, kilęs iš Pietų Fudzianio. Tai šviesus, aromatingas, lengvas ulongas. Jo aromatai atpalaiduoja ir maloniai pakylėja, neturi stipraus tonizuojančio efekto. Puikus pasirinkimas subtilių ir švelnių arbatų mėgėjams. Šios arbatos legenda byloja, kad vargingas valstietis, eidamas dirbti į laukus, kasdien praeidavo pro apleistą deivės Guanin šventyklą ir gailėdavosi, jog negali jos atstatyti. Vietoj to jis bent jau pašluodavo šventyklą ir nunešdavo ten smilkalų. Netrukus jam prisisapnavo Guanin, dėkodama už jo pastangas, ir pažadėjo, kad jam bus atlyginta – vienoje oloje jis ras lobį. Valstietis nubudęs išėjo ieškoti lobio, ir oloje rado arbatkrūmio daigą. Pasodinęs ir padauginęs jį, atėjus metui jis nurinko derlių ir pagamino nepaprastai kvapnią arbatą, kurią pavadino deivės garbei – Tie Guanin, kas reiškia „Geležinė Guanin“, mat arbatkrūmio lapai saulėje blizgėjo tarsi geležiniai. Tradicinis, senovinis Tie Guanin – tamsus, stipriau fermentuotas ir stipriau prakepintas, tačiau šiuo metu populiariausi – šviesus, lengvi, žalio atspalvio Tie Guanin ulongai.SHOU MEI (LAN TING) – Skonis išreikštas žymiai ryškiau, negu kitose baltose arbatose ir primena Ulongo arbatų išpuoselėtai minkštą medaus skonio atspalvį. Aromatas – gėlių, vaisių, saldus ir kvapnus, o sauso lapo aromatas panašus į sukritusią, nuvytusią žolę. Poskonis ilgas, šviežias, salstelėja vaisiais. Arbata – švelniai gelstelėjusio persiko spalvos, gali būti beveik permatoma, gali priminti šviežią medų arba gintarą.PLAYADITO – Tai daugiau nei 80 metų patirtis. Emigrantų iš Vokietijos pradėtas šeimos verslas, pavadintas Liebig kooperatyvu. Ši matė gaminama su didžiausiu atsidavimu, investuojant į tai visą savo patirtį. Viskas kontroliuojama, nuo surinkimo iki pakavimo. Tai orginali ir galima sakyti pirmutinė Playadito matė. Ši matė susideda iš stambių lapų ir mažai kotelių. Visą tai suteikia išskirtinio švelnumo.PAJARITO TRADICIONAL – Šios arbatos gimtinė Itapua, Paragvajus. Pajarito yra nacionalinis Paragvajaus pasididžiavimas. Arbata gaminama tradiciniu būdu. Lapai brandinami net 20 mėnesių. Šis gamybos procesas užtikrina nepakartojamai švelnų ir ilgai išliekantį skonį. 100% yerba matė (Nevalyta – lapai su koteliais).Populiarumą ši arbata pelnė tuo, kad greitina medžiagų apykaitą, joje beveik nėra kalorijų. Matėje yra į kofeiną panašios medžiagos mateino, bet jo poveikis kitoks negu kofeino. Mateinas mažina kraujospūdį, gerina miegą, stimuliuoja centrinę nervų sistemą, suteikia energijos. Prie mateino nepriprantama. Matė arbatoje yra vitaminų C, B1 ir B2, reikalingų mineralų: fosforo, geležies, kalcio ir daugiau nei 20 amino rūgščių, teigiamai veikiančių žmogaus organizmą.YUE GUANG BAI – Švelnaus ir saldaus, bet tuo pačiu labai sodraus, gilaus skonio arbata. Arbatos spalva tamsiai geltonos, medaus spalvos. Lapai dideli, žalsvi su tamsiais intarpais. Baltoji arbata, skinama pavasarį – balandžio pradžioje. Jai būdingas salsvas vynuogių, meliono, džiovintų pievos gėlių, grūdų aromatas Ypatingai švelni grietinėliška tekstūra. Balandžio pradžioje skinamas vienas pumpuras ir du išsiskleidę lapeliai. Greitai išdžiovinami. Sezono pradžioje yra gana vėsu, todėl lapeliai auga lėčiau, sukaupdami daugiau polifenolių, kurie suteikia arbatai daugiau svarumo.GABA – Unikali arbata, sparčiai populiarėjanti ne tik dėl puikių skonio savybių, bet ir dėl daugybės naudingų savybių. Tai Japonijos gydytojo Tsusodo 1987 metais sukurta, specialios technologijos ulongo arbata. Tai arbata, specialiai apdorota anaerobinėmis sąlygomis. Mokslininkai nustatė, kad dėl tokio apdorojimo, iš arbatos lapų, gaunama vadinama gama – amino sviesto rūgštis, arba GABA, kuri yra labai naudinga žmogaus sveikatai. Ši arbata, gaminama iš aukštos kokybės Taivano Oolong arbatos lapų, o po specialaus apdorojimo, pasižymi nuostabių, raminančiu kvapu, kuris, kai kurių nuomone, yra panašus į prinokusius bananus.DAHONGPAO – Kaip ir Pu-Erh arbatos, presuotos Da Hong Pao arbatos skonis su laiku gerėja. Arbata puikiai tinka vartoti čia ir dabar, bei mėgautis stipriu ir sodriu jos skoniu arba išlaikius ją dar ilgiau, mėgautis vis švelnėjančiu jos skoniu. Da Hong Pao arbatžolių lapai rudos, šiek tiek žalsvos spalvos. Užpilas tamsiai oranžinis, pereinantis į rudumą. Kvapas gaivus, aiškiai jaučiamos saldumas, kuris ilgai išlieka burnoje. Kvape vyrauja gėlių natos, kurios neišnyksta net po kelių užpylimų. Garsumu ir gerbėjų skaičiumi ši arbata nenusileidžia Tie Guanin. Šios arbatos labai skirtingos – Tie Guanin – lengvas ir švelnus, Da Hong Pao – sodrus, tamsus, gilus. Tai prabangaus ir įsimintino aromato arbata, kuri taip pat turi savo atsiradimo legendą: pasakojama, jog mokslininkas, keliaujantis į Pekiną laikyti valstybinių egzaminų, pakeliui sunkiai susirgo ir apsistojo pas valstietį Wu Yi kalnuose. Valstietis mokslininką girdė vietine arbata, ir šis stebėtinai greitai pasveiko, nukeliavo į Pekiną ir sėkmingai išlaikė egzaminus. Atsidėkodamas jis grįžo į Wu Yi kalnus ir perdavė valstiečiui savo raudoną chalatą, gautą kaip pagarbos ženklą iš imperatoriaus. Tačiau valstietis atsisakė šios garbės ir chalatu apjuosė arbatos krūmą, nuo kurio buvo surinkta gydanti arbata. Nuo to laiko tos veislės arbata vadinama Da Hong Pao – „Didysis Raudonas Chalatas“.„Didysis raudonas chalatas“ – Garsumu ir gerbėjų skaičiumi ši arbata nenusileidžia Tie Guanin. Šios arbatos labai skirtingos – Tie Guanin – lengvas ir švelnus, Da Hong Pao – sodrus, tamsus, gilus. Tai prabangaus ir įsimintino aromato arbata, kuri taip pat turi savo atsiradimo legendą: pasakojama, jog mokslininkas, keliaujantis į Pekiną laikyti valstybinių egzaminų, pakeliui sunkiai susirgo ir apsistojo pas valstietį Wu Yi kalnuose. Valstietis mokslininką girdė vietine arbata, ir šis stebėtinai greitai pasveiko, nukeliavo į Pekiną ir sėkmingai išlaikė egzaminus. Atsidėkodamas jis grįžo į Wu Yi kalnus ir perdavė valstiečiui savo raudoną chalatą, gautą kaip pagarbos ženklą iš imperatoriaus. Tačiau valstietis atsisakė šios garbės ir chalatu apjuosė arbatos krūmą, nuo kurio buvo surinkta gydanti arbata. Nuo to laiko tos veislės arbata vadinama Da Hong Pao – „Didysis raudonas chalatas“.PAJARITO – Šios arbatos gimtinė Itapua, Paragvajus. Pajarito yra nacionalinis Paragvajaus pasididžiavimas. Arbata gaminama tradiciniu būdu. Lapai brandinami net 20 mėnesių. Šis gamybos procesas užtikrina nepakartojamai švelnų ir ilgai išliekantį skonį. 100% yerba matė (Nevalyta – lapai su koteliais).GOLDEN PEACOCK – Viena žinomiausių Ripe Pu-Erh arbatų gurmanų tarpe, paperkanti savo stabiliu ir subalansuotu skoniu. Subtilus kartumas virsta švelniai saldžiu poskoniu, nors tariamas pirmo gurkšnio švelnumas iš karto tampa šiek tiek aštrus ir šiek tiek velia liežuvį. Tai prieinama ir paprasta juoda Pu-Erh arbata, su stipriu riešutų ir medžio skoniu, šiek tiek aštroka, bet pasižyminti kilniu ir ne įkyriu skoniu. Kvapas pasižymi graikiško riešuto atspalviu, vos jaučiamos pieno ir šokolado natos.Raw Pu-Erh (YUAN HAO / 2006 m.) arbata (50 g.)Solidaus išlaikymo, sodrios gintaro spalvos, nepamirštamo kvapo ir išskirtinės kokybės 2006 metų Pu-Erh arbata Išskirtinės kokybės žaliava garantuoja puikų arbatos skonį ir aromatą. Skonis saldus, paliekantis malonų poskonį. Užpilas sodrios aukso spalvos, pereinantis į rudumą. Aromate jaučiamos medaus, melionų ir lauko gėlių natos.Dian Hong – Iš kitų juodųjų kiniškų arbatų ši išsiskiria savo sudėtimi – joje daug pūkuotų pumpurėlių, kurie po fermentacijos įgauna auksinį atspalvį, ir suteikia arbatai aromatingumo bei saldumo. Ji pradėta gaminti Junanio provincijoje tik XX amžiaus pradžioje. Pavadinimas „Dian Hong“ verčiamas taip: Dian – vietovė Junanio provincijoje, o Hong – „raudona“, t.y. nurodo arbatos rūšį. Kartais ši arbata gali būti vadinama tiesiog Junanio juodąją arba Junanio raudonąja. Daye – arbatmedžio veislė. Skinami lapeliai – tips, vytinami, džiovinami vėjyje, vėliau kepinant. Laikomi susukti šiltai, kol oksiduojasi iki pageidaujamo aromato.MENGHAI DAYI LAO CHA TOU („Senas arbatos grynuolis“) – tai tikras grynuolis Pu-Erh arbatos mėgėjams ir vertintojams. Skonis tiesiog įspūdingas ir be galo sodrus. Tyras MENGHAI aromatas, išliekantis ir naujai atsiskleidžiantis su kiekvienu užpylimu. Skonis saldus, su aiškiai jaučiamu medaus po skoniu. Dayi Lao Cha Tou gaminama tik iš geriausių Cha Tou (Fermentacijos metu, į kamuoliukus sulipusiu arbatos lapelių) kamuoliuku, juos kruopščiai atrenkant ir veliau presuojant. Lao Cha Tou serija gaminama nuo 2006 m. ir jau spėjo užkariauti Pu-Erh arbatos vertintojų širdis.
BANCHA KAGOSHIMA HARU – pavasarinė Bancha. Skonis ir aromatas saldokas su švelnia grietinėlės ir pievų medaus nata. Bancha arbatžolės tokios pat spalvos, bet stambesnės nei Sencha. Žalias, kvapnus gėrimas puikiai kelia tonusą, švelniai stimuliuoja ir saugo gleivines.Gaivus aitrus skonis, gelsvai žalia spalva. Namuose, daugelyje arbatinių bei restoranų geriama ypač paplitusios Bancha rūšies arbata. Per metus vienas japonas šios arbatos suvartoja daugiau nei 1000 gramų. Naudinga vyresniems žmonėms ir vaikams, nes jos sudėtyje yra ypač mažai kofeino. Ji mažai tonizuoja, tad tinka gerti net ir vaikams.DIAN HONG juodoji arbata CITRINOJE su CHRIZANTEMOS ŽIEDU (30/50/100 g.)
DIAN HONG juodoji arbata CITRINOJE su CHRIZANTEMOS ŽIEDU – Nepakartojamai gilus DIAN HONG juodosios arbatos skonis su užburiančiu CITRINOS aromatu ir CHRIZANTEMOS ŽIEDU.
DIAN HONG – Iš kitų raudojųjų (Europoje juodųjų) kiniškų arbatų ši išsiskiria savo sudėtimi – joje daug pūkuotų pumpurėlių, kurie po fermentacijos įgauna auksinį atspalvį, ir suteikia arbatai aromatingumo bei saldumo. Ji pradėta gaminti Junanio provincijoje tik XX amžiaus pradžioje. Pavadinimas „Dian Hong“ verčiamas taip: Dian – vietovė Junanio provincijoje, o Hong – „raudona“, t.y. nurodo arbatos rūšį. Kartais ši arbata gali būti vadinama tiesiog Junanio juodąją arba Junanio raudonąja. Daye – arbatmedžio veislė. Skinami lapeliai – tips, vytinami, džiovinami vėjyje, vėliau kepinant. Laikomi susukti šiltai, kol oksiduojasi iki pageidaujamo aromato.PIPORÉ matė (250 g.)Tradicinė, nevalyta, matė arbata iš Argentinos. Gamintojas kelia didelius reikalavimus žaliavos gavyboje ir gamyboje, tad tai idealus žaliavų derinys, kurį vertina daugelis vartotojų visame pasaulyje. Dėl unikalaus arbatžolių laikymo bei ilgo (18 mėnesių) išlaikymo, Pipore matė pasižymi itin ryškiu skoniu. Ilgo išlaikymo dėka, Pipore tapo viena labiausiai atpažįstamų matė arbatų pasaulyje. Kalbant apie skonį, Piporé matė yra viena iš labiausiai subalansuotų klasikinių Argentinietiškų yerbų rinkoje. Natūraliai saldžios, rudojo cukraus, persikų, kepintos duonos ir klevų sirupo užuominos.Caicheng (Yunnan Caicheng Tea Limited Corporation) arbatos gamykla įkurta 2010 metais Zhonghaoxince miesto laisvojoje ekonomėje zonoje, Kunmingo srityje. Ir nors tai viena jauniausių Pu-Erh arbatos gamyklų Kinijoje, dėl savo produkcijos išskirtinumo ir kokybės, jau tapo plačiai žinoma ir vertinama. Kas ne mažiau svarbu, gamintojas turi nuosavas arbatos plantacijas, kuriuose užauginama didžioji dalis žaliavos jų gaminamai produkcijai.
PIPORÉ ESPECIAL – Aukščiausios kokybės, nevalyta, matė arbata iš Argentinos. Gamintojas kelia didelius reikalavimus žaliavos gavyboje ir gamyboje, tad tai idealus žaliavų derinys, kurį vertina daugelis vartotojų visame pasaulyje. Dėl unikalaus arbatžolių laikymo bei ilgo (18 mėnesių) išlaikymo, Pipore matė pasižymi itin ryškiu skoniu. Ilgo išlaikymo dėka, Pipore tapo viena labiausiai atpažįstamų matė arbatų pasaulyje. Kalbant apie skonį, Piporé matė yra viena iš labiausiai subalansuotų klasikinių Argentinietiškų yerbų rinkoje. Natūraliai saldžios, rudojo cukraus, persikų, kepintos duonos ir klevų sirupo užuominos.LAPSANG SOUCHONG (NERŪKYTA) juodoji arbata (250 g.)Juodoji arbata iš Fujian provincijos Kinijoje. Ši arbata yra džiovinama virš laužų, kuriems deginti naudojama pušies arba kedro mediena. Prieš džiovinimą bambukinėse pintinėse virš pušies malkų laužo, arbatos lapai yra suvyniojami ir fermentuojami.Sakoma, kad arbata buvo sukurta „netyčia“. Valdant Qing dinastijai, valstiečiai nesugebėjo išdžiovinti arbatos iki imperatoriškosios armijos dalinio atkeliavimo. Kareiviams palikus kaimą, valstietis užkūrė laužą po arbatos lapais norėdamas pagreitinti jos išdžiūvimą ir taip suteikė šiai arbatai dūmo skonį.CHAO CHA (SKRUDINTA) ulongo arbata (250 g.)
Be galo švelnaus ir subtilaus skonio, gaivaus aromato arbata. Užpilo spalva – skaidrios, tamsios aukso spalvos. Švelniai skrudinta, silpnai fermentuota ir maloniai gomurį šildanti ulongo arbata iš Guangdong provincijos Kinijoje.MAO FENG žalioji arbata su JAZMINŲ ŽIEDAIS (250 g.)Klasikinė MAO FENG žalioji arbata paskaninta jazminų žiedais. Imperatoriškas gėrimas Mao Feng – aukščiausios kokybės gaivaus ir švlenaus skonio, gėlių aromato žalioji arbata, kupina antioksidantų, saugančių nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio, padedančių mažinti cholesterolio kiekį, teigiamai veikiančių širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą, kaulų ir dantų struktūrą. Tai arbata, gerinanti virškinimą, suteikianti energijos ir visą puokštę malonumų.Ši arbata kilusi iš Huangshan provincijos Kinijoje. Susukti tamsiai žalios spalvos lapeliai su viršūnėlėmis. Salstelėjusio švelnaus skonio.AN HUA (BAI SHA XI / 2017 m.) juodoji arbata (300 g.)Tai klasikinė Hunano provincijos An Hua juodoji arbata su specifiniu saldžių džiovintų vaisių aromatu. Arbatos lūžyje apstu vadinamųjų „auksinių gėlių“, kas įrodo jos aukštą kokybę. Arbatos skonis saldžiai aštrus, su ąžuolo lapų, džiovintų vaisių ir cinamono poskoniu.TIEGUANYIN (SKRUDINTA) ulongo arbata (250 g.)Tradicinis, senovinis Tie Guanin – tamsus, stipriau fermentuotas ir stipriau prakepintas.
Tieguanyin – vienas garsiausių ulongų pasaulyje, kilęs iš Pietų Fudzianio. Tai šviesus, aromatingas, lengvas ulongas. Jo aromatai atpalaiduoja ir maloniai pakylėja, neturi stipraus tonizuojančio efekto. Puikus pasirinkimas subtilių ir švelnių arbatų mėgėjams.Šios arbatos legenda byloja, kad vargingas valstietis, eidamas dirbti į laukus, kasdien praeidavo pro apleistą deivės Guanin šventyklą ir gailėdavosi, jog negali jos atstatyti. Vietoj to jis bent jau pašluodavo šventyklą ir nunešdavo ten smilkalų. Netrukus jam prisisapnavo Guanin, dėkodama už jo pastangas, ir pažadėjo, kad jam bus atlyginta – vienoje oloje jis ras lobį. Valstietis nubudęs išėjo ieškoti lobio, ir oloje rado arbatkrūmio daigą. Pasodinęs ir padauginęs jį, atėjus metui jis nurinko derlių ir pagamino nepaprastai kvapnią arbatą, kurią pavadino deivės garbei – Tie Guanin, kas reiškia „Geležinė Guanin“, mat arbatkrūmio lapai saulėje blizgėjo tarsi geležiniai.Tradicinis, senovinis Tie Guanin – tamsus, stipriau fermentuotas ir stipriau prakepintas, tačiau šiuo metu populiariausi – šviesus, lengvi, žalio atspalvio Tie Guanin ulongai.SELECTA – Smulkaus malimo, nevalyta, yerba matė arbata iš Paragvajaus. Specialiai atrenkama, ypatingai smulkaus malimo, ilgai brandinta bei tradiciniu būdu džiovinama. Pagal aukščiausius pakuotės standartus, matė supakuota į specialią laminuotą popierinę pakuotę, kad arbatą apsaugotų nuo drėgmės bei pašalinių kvapų, bei kuo ilgiau išsaugotų savo išskirtinį, intensyvų skonį, kvapą bei tonizuojantį poveikį. Ši yerba pagaminta Bella Vista mieste, Itapúa provincijoje, ParagvajujeAJURVEDOS arbata APELSINAS – IMBIERAS – imbieras, roiba, kardamonas, cinamonas, apelsinų žievelės, gvazdikėliai, naturalūs kvapai, serenčiai. Gaivi vaistažolių ir prieskonių arbata valo organizmą ir gaivina. Šiek tiek pikantiškas imbiero skonis su harmoninga citrinos nata.
FENG PAI (Golden Lion Head / Auksinė liūto galva) – visomis prasmėmis išskirtinė Dian Hong raudonoji arbata iš Fengqing regiono Kinijoje. Sausos arbatos aromatas – šiltas, šviesus, iš karto intriguojantis, su užuominomis džiovintų vaisių ir…, kad ir kaip keistai tai skambėtų, saulėje džiovintų pomidorų. Užplikius, aromatas atskleidžia šiltais ir saldžiais kepinių aromatais. Arbatos skonis sodrus, bet nepereinantis į kartumą. Kaip ir visų Kiniškų raudonųjų (Europoje – juodųjų) arbatų skonis švelnus bei labai saldus.CANARIAS – populiariausia matė arbata Urugvajuje, nors pati matė ir gaminama Brazilijoje. Canarias, tai valyta matė, tad gaminama be stiebų, tačiau patys lapai gana smulkiai sumalti. Tai labai stipraus skonio bei aromato yerba mate, ypač vertinama dėl išskirtinio sodraus skonio ir lengvo dūmo aromato.SHOU MEI (DRAGON PEARL / 2016 m.) baltoji arbata (1/5/10 vnt.)Shou Mei skonis išreikštas žymiai ryškiau, negu kitose baltose arbatose ir primena Ulong arbatų išpuoselėtai minkštą medaus skonio atspalvį. Aromatas – gėlių, vaisių, saldus ir kvapnus, o sauso lapo aromatas panašus į sukritusią, nuvytusią žolę. Poskonis ilgas, šviežias, salstelėja vaisiais.
Arbata – švelniai gelstelėjusio persiko spalvos, gali būti beveik permatoma, gali priminti šviežią medų arba gintarą.KUDING žalioji arbata (30/50/100 g.)Tai unikalus gėrimas, kuris Kinijoje geriamas ne tik kaip arbata, bet, pirmiausia, kaip sveikatą stiprinanti priemonė. Kudinas neturi neigiamų faktorių, bet gerti jį kasdien nerekomenduojama. Dviejų – trijų užpilų per savaitę pilnai pakaks, kad pagerintumėte bendrą organizmo būseną. Kudinas turi galybę unikalių savybių, kurios teigiamai veikia organizmą. Tai – ne tušti žodžiai, tai – praktika. Tą patį Jums pasakys bet kuris Kinijos medicinos gydytojas. Kudinas pasižymi karščiavimą mažinančiomis, detoksikacinėmis, antioksidacinėmis, priešuždegiminėmis ir antibakterinėmis savybėmis, normalizuoja lipidų ir angliavandenių apykaitą, normalizuoja arterinį spaudimą, gerina virškinamojo trakto sistemos veikimą. Be to, mažina vėžinių navikų susidarymo galimybę, padeda organizmui priešintis radiaciniam poveikiui. Taip pat Kudinas neįtikėtinai stipriai tonizuoja, suteikia žvalumo ir pakelia tonusą.Kudinas – viena iš labiausiai įdomių ir, be abejo, pačių naudingiausių kiniškų arbatų.Kudinas – ne visai arbata. Taip, gamybos procesas labai panašus į arbatos gamybos procesą. Taip, jį galima nusipirkti beveik bet kurioje arbatos parduotuvėje Kinijoje. Taip, jį užplikiną taip pat, kaip ir arbatą. Bet, vis dėlto, formaliai Kudinas arbata nelaikomas. Jis gaminas iš medžio, kuris vadinasi „plačialapis bugienis“, lapų. Tai neaukštas medis, kurio šakos storos ir lygios, o lapai stambūs ir stori. Būtent iš jų ir gaminamas Kudinas. Šie medžiai auga daugiau nei dešimtyje Kinijos provincijų, todėl pasakyti, jog Kudinas turi kokią nors istorinę gimtinę ar „čia jį daro geriau nei ten“, negalima. Tiesiog jį gamina daugelyje Kinijos regionų ir pagal savo savybes bei kokybę jis vienodai geras.Kudin iš kinų kalbos pažodžiui verčiama kaip „karti žolė“. Ir tikrai, jis pilnai atitinka šį pavadinimą. Kudinas neįtikėtinai kartus. Neįtikėtinai! Todėl, plikinant Kudiną svarbu nepersistengti. Plikinti jį reikia laikantis principo: viena „spiralė“ – vienas žmogus, užpylimas turi būti trumpas, o vanduo truputėlį atvėsęs. Jei Kudiną užpilti verdančiu vandeniu, tai jau po kelių sekundžių užpilas bus toks koncentruotas, kad vargiai galėsime jo paragauti.GENMAICHA MUSASHI – Senčios lapelių ir kepintų ryžių mišinys. Arbata pasižymi salstelėjusiu riešutų skoniu.
GENMAICHA – tai žalia arbata su skrudintais ryžiais. Žalioji arbata Genmaicha pasižymi pikantišku skoniu ir stipriu aromatu. Lengvai kartus žalios arbatos skonis puikiai dera su salstelėjusiu ryžių skoniu ir aromatu.LONG JING žalioji arbata (30/50/100 g.)
LONG JING – viena iš populiariausių ir mylimiausiu arbatų Kinijoje. Neįtikėtinai estetiška, šviesi, intriguojanti.Jos istorija tęsiasi jau tūkstantį šimtą metų, ir visą šį laiką Longjing yra auginama, renkama ir tvarkoma Kinijos ūkininkų ir valstiečių didžiuliuose plantacijų laukuose, kurie driekiasi šimtus kvadratinių kilometrų aplink Hangzhou miestą, Zhejiang provincijoje.Ši arbata taip pat yra gaminama Yunnan ir Sichuan provincijose, bet tikrąją Longjing arbata yra laikoma ta kuri augo Hangdžou provincijoje.Skirtingai nuo kitų Kinijos arbatų Longjing gamybai naudojamos tik viršutiniai lapeliai. Švelnios, jaunos, šviesiai žalios miniatiūrinės „adatos“. Rinkti šią arbatą reikia labai daug laiko ir pastangų. Jauni ūgliai yra mažo dydžio ir sausi yra labai lengvi.Užplikyta ši arbatą įgauna ryškiai geltonos spalva. Jei ja perlaikyti, spalva bus daug tamsesnė ir arbata turės šiek tiek kartumo. Taip nereikia daryti. Neleiskite tam įvykti. Gerkite Longjing, kol ji yra „lengva“.Ji skleidžia nuostabiai šviesų ir „linksma“ gėlių aromatą. Aromatą, kuris yra įsimenamas iškarto ir visam laikui. Arbata pasižymi harmoningu skoniu ir šiek tiek saldžiu poskoniu.