Apelsinų sulčių guminukai

Apelsinų sulčių guminukai
1½ puodelio šviežiai spaustų apelsinų arba mandarinų sulčių (4- 5 vidutinio dydžio apelsinai); 4 v.š agar agar miltelių (želatinos);2-4 v.š klevų sirupo (medaus); ½ a.š vanilės ekstrakto (neprivaloma);1 v.š vitamino C miltelių;
Burokėlių sulčių guminukai
1 nedidelis burokėlis; ⅓ puodelio vandens; 1 v.š klevų sirupo; 1 v.š vitamino C miltelių;1½ v.š agar agar milteliai (želatinos);
Į elektrinį plakiklį sudėkite burokėlį, suplikite vandenį, klevų sirupą ir viską išplakite. Gautą skysti perkoškite per sietelį. Suberkite agar agar miltelius (želatiną) ir palikite 5 min, kad išbrinktų. Po 5 min supilkite į puodą ir ant silpnos ugnies nuolat maišydami kaitinkite kol neliks gumuliukų (2- 3 min). Suberkite vitamino C miltelius, išmaišykite. Gautą masę išpilstykite į formeles ir leiskite sustingti. Tą patį procesą pakartokite gaminant apelsininius guminukus. Laikykite stiklinėje taroje šaldytuve apie 3 savaites.PASTABA. Ingridientų kiekius galite koreguoti pagal savo skonį. Pvz., jeigu nortie saldesnių guminukų, naudokite daugiau klevų sirupo arba medaus. Jei norite galite daugiau berti vitamino C miltelių arba vietoj vitamino C naudoti Multivitaminų miltelius. Vietoj šviežių sulčių galima naudoti mėgstamas arbatas.